Musik

Streaming Bots Might Be Tempting, But Artists Should Beware

Med tanke på vikten av strömmande nummer i musikekonomin har tanken på att använda en streaming-bot en betydande lockelse för band och artister, men som med så många saker som verkar för bra för att vara sanna, kan det ibland orsaka en artist att använda en streaming-bot mer skada än nytta.

Strömmar och vyer är en musikartists livsnerv. Ju mer du har, desto mer pengar kan du tjäna och desto större är dina möjligheter. Det är därför som många artister tycker att det kan vara en bra idé att använda en streaming-bot för att öka antalet. Men som alla idéer som verkar bra på ytan finns det problem när du tittar under huven.

Gör inget misstag om det, att använda en streaming-bot köper falska strömmar, vilket strider mot Spotifys och alla andra streamingtjänsters användarvillkor. Om du fångas av det kan du bli förbjuden från plattformen, men det händer inte ofta. Anledningen till varför är att etiketter använder bots själva för att öka en sågs position på listorna.

Det ironiska här är att etiketter kommer att innehålla användningen av falska vyer eller lyssna mot en indiekonstnär som de kanske vill skriva på, även om etiketten gör samma sak själva. Hur vet de det? I allmänhet krävs lite mindre detektivarbete, men om en konstners sociala nummer på flera plattformar inte spårar strömmande aktivitet är det vanligtvis en död giveaway.