Musik

5 tips för att organisera en utomhuskonsert – pandemisk stil

Medan traditionella format för personliga konserter är kvar, har arrangörer och fans som är hungriga efter levande musik arbetat med några olika lösningar för att se musik utanför en liveström, till exempel drive-ins och socialt avlägsna utomhusföreställningar. Här tittar vi på några tips för att på ett säkert och framgångsrikt sätt sätta upp en utställning med COVID-eran.

I det senaste stycket från MusicThinkTank delar Owen Davie flera tips för att organisera och genomföra en säker utomhuskonsert i pod-stil under Coronavirus.

”Håll det kort: Vi älskar alla trettio minuters gitarrsolo och trippel encores, men infrastrukturen som behövs för en tre timmars konsert kontra en nittio minuters show är väldigt annorlunda. Deltagare på en längre utställning förväntar sig tillgång till mat och dryck, liksom mer robusta faciliteter än bara några port-a-potter. ”